/* //GOOGLE TRACKING */
Telefon:+36-70 / 527-0269
E-mailautowell.kft@gmail.com Tel:+36-70/527Mutasd

Autóklíma töltés: mikor, miért, hogyan és még mi fontos?

Autónk klímája jóval több mindenre jó, mint elsőre gondolhatjuk. Nemcsak a nyári forróságban segíti ki minket és utasainkat, hanem gépjárművünk állapotára nézve is elengedhetetlen a folyamatos odafigyelés az autóklímára. Enélkül probléma lehet kristálytisztán kilátni a szélvédőn és az ablakokon, amely életveszélyes is lehet, sőt, az autón belül részben ez biztosítja a megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet, sőt, ez szűri ki a mikroorganizmusokat is.

Amikor ott hagyjuk az autónkat egy szervizben, és megkérjük a szakembereket, hogy mindent intézzenek el, különböző szervizek különböző dolgot érthetnek ez alatt. Érdemes olyan autószervízt választani, amely nemcsak a klíma cseréjét és az autóklíma szerelés feladatát is vállalja, hanem odafigyel a rendszeres tisztításra, a kompresszor / klímacső ellenőrzésére, és nem feledkezik el az autóklíma töltés témaköréről sem.

Sokszor előfordul, hogy egy autóklíma berendezés hatékonysága azért csökken, mert abban túl sok lerakódott káros mikroorganizmus található, amelyek az egészségre is károsak. Érdemes 10.000 kilométerenként cserélendő pollenszűrőt beszerelni, megfelelően olajozni, és nyomáspróbát végezni. Ha a nyomáspróba során esik a nyomás a rendszerben, akkor a hiba a szivárgás keresésével megoldható.

Amikor begyújtjuk autónkat, lehet, hogy előfordult már velünk, hogy egy jellegzetes szag is megcsapta az orrunkat, amely a klímából érkezett. Ez a baktériumok megtelepedésére is utalhat, amely nemcsak az autóklíma teljesítményét rontja, hanem allergiás kockázatot is magában hordoz. Az autóklíma tisztítás és fertőtlenítés minden 15000 km után javasolt. Ez azért is fontos, mert így valóban tiszta levegő érkezik az utastérbe, amely csökkenti a fáradtság érzetét, így könnyebb odafigyelni az úton és biztosra menni, hogy elkerüljük a balesetveszélyes szituációkat.

A klímatöltés szintén fontos karbantartási lépés: ez azt a folyamatot állítja meg, amelyben a klímaberendezések lassan, de biztosan, a használat során vesztenek a hűtőközegükből. Ezt a feladatot csak megfelelő előkészítés után szabad elvégezni, hogy a jövőben is biztosítva legyen az tökéletes működés. A feladat részei lehetnek a vákuumolás, a csatlakozások ellenőrzése, az esetleges szivárgások felkutatása is. Érdemes profikat megbízni a klíma feltöltés feladatával is...

A fenti lépések abban is segítenek, hogy elkerüljük a karbantartás hiánya miatt fellépő technikai problémákat, így az autóklíma javítás nem válik szükségessé. Azonban, ha valamilyen oknál fogva mégis ez lenne az egyetlen megoldás, egy autóklíma szerviz profi szerelőkkel valószínűleg jobban el tudja látni ezt a feladatot, mint egy hagyományos szerviz. Létezik külön autóklíma szerviz is.