/* //GOOGLE TRACKING */
Telefon:+36-70 / 527-0269
E-mailautowell.kft@gmail.com Tel:+36-70/527Mutasd

Autószerviz – fontos tudni valók, műszaki vizsga

Nem szerencsés, ha a műszaki vizsgán derülnek ki az autóval kapcsolatos hibák. Érdemes időt szánni előtte egy házi átvizsgálásra, és ha tehetjük, szervizben is végeztessünk el néhány, a vizsgán szokásos mérést. Nézzük meg nem-e szükséges az olajcsere, a klíma rendben van-e, az akkumulátor állapotát is érdemes ellenőrizni. Ha bármi nemű hibát észlelünk azonnal forduljunk az autójavítás céljából egy megbízható autószervizhez. A legtöbb szerviz pár nap alatt megjavítja az autóinkat.

Autószerviz - fontos tudni valók, műszaki vizsga

Autószerviz - fontos tudni valók, műszaki vizsga

Ha az autó rendszeresen karban van tartva, akkor meglepetések nem érhetik a tulajdonost, hiszen tisztában van az autója jelenlegi állapotáról és arról hogy vannak-e kisebb nagyobb hibák rajta. Az otthoni átvizsgálás azonban nem felesleges időtöltés. Mit érdemes megnézni a műszaki vizsgára való felkészítés előtt? Kezdjük rögtön az üvegekkel. A szélvédőn nem lehet repedés, és a látótérben kavicsfelverődés okozta sérülés. A szélvédő nem lehet fóliával sötétített, míg a két első oldalüveg fényáteresztő képességét 75 százalékban írják elő, ami annyit jelent, hogy a fóliázás itt sem megengedett, tehát ha van, a vizsgára ajánlott eltávolítani, mert ez bukást eredményező állapot. A hátsó szélvédő és az oldalablakok sötétítése megengedett, és ez manapság legtöbbször már a gyárban megtörténik. A legtöbb autószerviz márkafüggetlen, így bármilyen márkájú autót oda tudunk vinni.

Mit ellenőriznek a vizsga előtt?

Először az okmányokat nézik át, illetve megnézik, hogy az a jármű érkezett-e be ténylegesen, amelynek a papírjait megkapták. Ellenőrzik, hogy van-e érvényes biztosítás az autón. Ez különben sokszor problémás, gyakran megy úgy ügyfél, hogy azt sem tudja, melyik biztosítónál van a kötelezője, ilyenkor nehézkes lekérdezni az érvényességet. Ezután jöhet a vizsgálat: körbenézik az autót, kívül-belül, alul-felül, regisztrálják az esztétikai hibákat, a tükrök, üvegek állapotát, az esetleges korróziót, rozsdafolt lehet a karosszérián, de lyuk nem. Megnézik a futómű, kormánymű holtjátékait, olajszivárgásokat keresnek, ellenőrzik a világítást, lekérdezik az autó elektronikus öndiagnosztikáját, elvégezik a fékpados fék- és futómű-ellenőrzést és a környezetvédelmi mérést.

Ki vizsgáztathat autót ma Magyarországon?

Járműfenntartó egységek amelyek jelentkeztek a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál vizsgáztatási lehetőségre, a megfelelő előírások szerint elkészítették a vizsgasort és megkapták a jogosultságot a területileg illetékes NKH-kirendeltségtől a vizsgáztatásra.