/* //GOOGLE TRACKING */
Telefon:+36-70 / 527-0269
E-mailautowell.kft@gmail.com Tel:+36-70/527Mutasd

Az autó kulcsmásolás az első pont a védelem felé

Minél keresettebb egy autó, annál érdemesebb a gyárin kívül utólagos lopásvédelemmel is ellátni. Teljesen biztonságos megoldás nincs a tolvajok ellen, de megnehezíthetjük a dolgukat.

Az autó kulcsmásolás az első pont a védelem felé

Az autó kulcsmásolás az első pont a védelem felé

A lopásvédelem több tényezőből áll össze. Az autóba való bejutás, az indításgátlás, rablásgátlás, műholdas követhetőség, stb. Ha nyugodtan akarunk aludni, akkor egy eléggé fontos szempont, hogy az autó lopásvédelem funkciója tökéletesen működjön. A gyári riasztókon felül mindenképpen érdemes valami kiegészítő lopásvédelemmel is ellátni az autót, kombinálva a mechanikai és az elektronikai védelmet. Minél drágább a kocsi, annál inkább érdemes valami egyedi tervezésűt választani.

A legrégibb módszer, mikor egy akadályt tesznek az autó elé. Így az autó tulajdonosa kénytelen kiszállni a járművéből és arrébb helyezni az akadályt, amíg a tolvajok bepattannak a kocsiba és elhajtanak vele. Egy fokkal izgalmasabb a zárkihúzás. Ilyenkor a tolvaj egy menetes eszközzel kitépi a zárszerkezetet az ajtóból. Ezáltal megoldódik az utastérbe való bejutás, de a zár alapján készülhet egy kulcsmásolat is, amivel indítható az autó. A kulcsmásoló gép akár egy kisbusz hátuljában is elfér, még a helyszínen elkészülhet a másolat.

Az elektronikus rendszer kijátszása már valamivel nagyobb tapasztalatot kíván, ezt már ritkán csinálják. Amióta a gyártók rádiójellel működtetik a központi zárakat, egy legálisan beszerezhető multifrekvenciás adó-vevővel meg lehet akadályozni a zárást. Ehhez elég, ha a bűnöző hatótávon belül kerül az autóhoz, majd blokkolja a távirányító jelét. A tulajdonos abban a tudatban sétál el, hogy bezárta kocsiját, közben pedig kirámolják az értékeit, rosszabb esetben az autót is elviszik.

Autó kulcsmásolás, ha pótkulcsot szeretnél. Mindannyian emberből vagyunk és az emberek hibáznak. Mindenkivel megesik, hogy véletlenül elhagyja az autója kulcsát, bent felejti az irodában, vagy csak megfeledkezik róla, hogy legutóbb a másik táskájában/kabátjában felejtette.

Mit jelent az immobilizer kulcsmásolás?

Bár kevesen tudják, de 1995- től minden európai autóban kötelező az immobilizer. Így ez azt jelenti, hogy ezekben az autókban gyárilag indításgátló van beszerelve, ezek csak speciális komputerrel kódolhatók, módosíthatók, megnehezítve az autótolvajok dolgát. Sok esetben az autó indító része külön működik a távirányítótól, ez azt jelenti, hogy lehet a távirányítóval van a gond, nem működik a nyitás/zárás de ettől még elindul az autó.

A bicskakulcs: ez egy olyan kulcs, amelynek a kulcsprofilja egy gomb megnyomása után ugrik ki, tehát a nyélbe van illesztve. Ezért is hívják bicskakulcsnak, hiszen a rugós kés elvének megfelelően működik. Azért praktikus, mert könnyű zsebre tenni és kényelmesebb is a tárolása.