/* //GOOGLE TRACKING */
Telefon:+36-70 / 527-0269
E-mailautowell.kft@gmail.com Tel:+36-70/527Mutasd

Az autóklíma javítás jelentősége

Az autóklíma rendszeres karbantartása és tisztítása rendkívül fontos annak érdekében, hogy autója ugyanazt a kényelmet biztosítsa mint új korában. A légkondicionáló berendezések amellett hogy kellemes hőmérsékletet biztosítanak számunkra télen-nyáron, az egészségünkre ártalmas veszélyforrásokat is hordozhatnak.

Az autóklíma javítás jelentősége

Az autóklíma javítás jelentősége

Éppen ezért érdemes évente megvizsgáltatni hogy minden megfelelően működik-e, még akkor is ha látszólag tökéletesen működik. Ha klímás gépkocsija utasterében kellemetlen, szúrós szagot érez amelynek forrása ismeretlen, fontos a gépkocsi szerviz azonnali hívása, ugyanis ez jele lehet a nem megfelelő mennyiségű klímaszivárgásnak. Nagyon figyeljünk oda a szivárgás vizsgálatára hiszen minden hűtőrendszer szivárog, csak nem mindegy hogy mennyire. A normál érték a töltet 1-3 százaléka. Az autóklíma javítás nem csak egészségünk, de környezetünk védelme szempontjából is fontos.

Körülbelül 15 000 km-ként érdemes beiktatni egy alapos fertőtlenítést, mivel a klímarendszer belsejében rengeteg szennyeződés és baktérium telepedik meg, amire ha nem figyelünk oda kellően, akkor allergiához vagy különböző megbetegedésekhez vezethet. Tehát az autóklíma karbantartása és a rendszeres fertőtlenítés az egészségünk megőrzése érdekében is rendkívül jelentős. Szintén évente érdemes ellenőriztetni a légkondícióban lévő gáz és hűtőközeg mennyiségét illetve a rendszer tömítettségét. Ha elkezd fogyni a hűtőközeg mennyisége az csökkenti a klíma teljesítményét, így nehezebben hűti le az utasteret a megfelelő hőmérsékletre. Az alacsony hűtőközeg mennyiség növeli az üzemanyag fogyasztást, ami jelentősebb szennyezőanyag kibocsátást eredményezhet, emiatt még jelentősebb a rendszeres autóklíma töltés. A klímaberendezések évente körülbelül hűtőközegük 15-20%-át elveszítik, így a klímatöltés minden évben meg kell hogy ismétlődjön.

A gépkocsi járművek klímarendszere igen összetett egység, amely részei könnyen meghibásodnak ütközés vagy éppen korrózió(rozsdásodás) következtében. Ilyen rész például a klímahűtő illetve a különböző fém- és gumicsövek, csatlakozók. Ezen részekre tehát nagyobb figyelmet kell fordítanunk.