1164 Budapest, Cinkota, Csókakő utca 35.

Eredetiségvizsgálat

Eredetiség vizsgálát autó vásárlás, forgalomba helyezés előtt

Minden gépjármű tulajdonjog változáskor előzetes eredetiségvizsgálatot szükséges elvégezni, ez alapvető része a gépjármű új tulajdonosának nevére írásához. Az eredetiségvizsgálat során munkatársaink feltárják a gépjármű egyedi azonosító jeleinek eredetiségét, megállapítják az esetleges hibákat, bűncselekményekre utaló nyomokat. A gépjárművet festékréteg-vastagság mérő berendezéssel műszeresen megvizsgálják, amely kimutatja az esetleges újrafényezéseket, amelyek sérülések kijavítását szolgálhatták.

Mikor kötelező:

Minden tulajdonosváltásnál (adás-vételnél),
nem Európai Uniós tagállamból érkezett gépjármű első magyarországi forgalomba helyezésekor,
a jármű alvázszámának megváltoztatásával járó műszaki beavatkozást (alvázszámot hordozó szerkezeti elem, alváz vagy karosszéria cseréje, illetve javítása) és a közlekedési hatóság műszaki megvizsgálását megelőzően,
lopott-megkerült és egyéb hatóságilag szabályozott esetekben.

Mikor ajánlott:

Külföldről behozott nagyértékű gépjárművek
Még az adás-vételi szerződés megkötése előtt
Erőteljesen sérült gépjárművek illetve azok helyreállítását követően
A gépjármű átírás menete az adásvételtől a névre szóló forgalmi engedélyig

Időpont egyeztetés szükséges Tel: 0670-527-02-69

Eredetiségvizsgálat? Nem akadály!

Sok autótulajdonos számára nem teljesen világos, hogy miért is szükséges az eredetiségvizsga gépjármű adás-vétel esetén, legyen szó kereskedéstől vagy magánszemélytől vásárolt járműről. Fontos tudni, hogy szintén eredetiségvizsgálat szükséges a külföldről behozott gépjármű esetén is, mivel az itthoni forgalomba helyezés esetén nélkülözhetetlen az okmányirodában történő átírás.

Az eredetiségvizsgálat célja, hogy nevében is jelzi, hogy leellenőrizzük a gépjármű azonosítóját, alvázszámát és motorszámát. Mindez azért fontos, hogy kiszűrjék a különféle bűncselekményeket.

Az eredetvizsgálat alapvetően két lépésből áll. Elsőre az eredetvizsgáló átnézi az adott járművet, majd másodjára leellenőrzi az autó adatait, ezután hagyja jóvá az eredményt és továbbítja a hatóság irányába.

Ha Ön is gépjármű adás-vételét tervezi, bátran keresse fel cégünket, hiszen munkatársaink tapasztalt szakemberek, akik kedvező áron, rövid idő alatt elvégzik az eredetvizsgálatot! Tájékozódjon az általunk biztosított lehetőségekről, és lépjen velünk kapcsolatba!