/* //GOOGLE TRACKING */
Telefon:+36-70 / 527-0269
E-mailautowell.kft@gmail.com Tel:+36-70/527Mutasd

Házilag autófestés? 5 tipp hogy meg tudd valósítani

Első és legfontosabb tanács, hogy mindig jó minőségű alapanyagokkal és megfelelő szerszámokkal dolgozzunk, mert a munkák végeredményét nagyban befolyásolja. Mivel olcsó autófestés esetén nem valószínű, hogy beruházunk több tíz- vagy százezer forintos fényezőpisztolyra, csiszológépre, ezért a legolcsóbb megoldást a sprayben kapható autójavító termékeket használjuk.

Házilag autófestés? 5 tipp hogy meg tudd valósítani

Házilag autófestés? 5 tipp hogy meg tudd valósítani

Előkészületek a festés előtt

Az autót alaposan meg kell mosni egy speciális samponnal és más eszközökkel, amelyek eltávolítják az autó karosszériáján megjelenő szennyeződéseket az idő múlásával. Az első lépés sikeres elvégzése után le kell szerelni a karosszéria alkatrészeit. Ez a gyári utasítások és a speciális eszközök használatával történik. Festés előtt feltétlenül távolítsuk el az első és hátsó lökhárítókat, az első és hátsó optikát, beleértve az irányjelzőket is, ködlámpákat, küszöböket vagy szárnyakat, a külső hangolás egyéb részleteit.

A fenti részek eltávolítása után a testet ismét alaposan le kell mosni mosószerrel és oldószerrel, eltávolítva a szennyeződés nyomait.

Az első előkészítési szakasz után a kocsit jól megvilágított helyre kell vinni, és óvatosan meg kell jelölni a karosszéria minden látható hibáját. Az ellenőrzést legjobban kétszer kell elvégezni, hogy ne hagyjuk ki a hibákat. Az autófényezés legfontosabb eleme a megfelelő alapozó használata. Ezután jön a csiszolás. A hibás helyek csiszolópapírral történő biztonságos, de pontos tisztítása szükséges. A minőségi csiszoláshoz érdemes 90.paraméter csiszolópapírt vásárolni. A horpadás javítás házilagos elvégzéséhez 1 sűrített levegős spray és egy hajszárítóra lesz szükséged. A meleg hatására a horpadt rész kipattan magától.

A festéshez rendelkezésre álló működő festékpisztollyal kell rendelkezni. A festést fentről lefelé kell elkezdeni. Amennyiben metál festéket kevertettünk, akkor sajnos a festés és száradás után még egy színtelen lakk réteggel meg kell védenünk a festékréteget. Fontos, hogy a rétegek között mindig várjuk meg a festék teljes száradását, mert a nedvesség a későbbiekben a felület felpúposodásához vezethet. Ahol egybként is megtörik az autón a fény ott lesz a leghatásosabb a fényezés.